В София вече има 60 електромобила по услугата за споделено

...
В София вече има 60 електромобила по услугата за споделено
Коментари Харесай

В София вече има 60 електромобила за споделено ползване

В София към този момент има 60 електрическия автомобил по услугата за споделено прилагане SPARK. Платформата съумя за петте месеца от стартирането си да усили двойно автопарка и да разшири съвсем двойно зоните, в които може да се наеме или освободи електрически автомобил. Ключова роля за триумфа на SPARK имат двата съществени колегата ДЗИ, главен осигурител на електрическите автомобили, и Порше България, главен снабдител на електрическите автомобили.

„ Представянето на SPARK надмина упованията ни. За пет месеца достигнахме 60 електрическия автомобил, над 10 000 регистрирани потребителя, към 150 самостоятелни сесии дневно и два пъти по-голяма зона за наем и освобождение на колите. ", разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на SPARK. Амбициите са до края на годината броят на електрическите автомобили от услугата за споделено пътешестване да станат 100, а до края на 2019 година - 250.

Споделеният превоз става все по-разпространен в света и ние в ДЗИ имаме подготвеност да подкрепим развиването на тези трендове и в България. Дигиталната промяна ще бъде основна за триумфа на застрахователния бранш в идните години., съобщи Коста Чолаков, основен изпълнителен шеф на ДЗИ.

В поддръжка на тактиката си за цифровизация ДЗИ усилва услугите, които предлага онлайн през портала e.dzi.bg. Делът на осъществените продажби онлайн е висок – 36% от поисканите предложения онлайн са се трансформирали в полици. Известяването и инспекцията на статуса на вредата пък са най-често употребяваните услуги онлайн. За една година клиентите са ревизирали 12 000 пъти статуса на вреда през електронната платформа.

Допълнително облекчение за клиентите е, че екипът на ДЗИ и медиаторите завеждат вреди, като ги снимат с мобилни устройства. Работата на ДЗИ с медиаторите по издаване и възобновяване на полици, е-квитанции, доклади също към този момент е цифровизирана. През 2017 година посредством портала са подадени над 93 000 доклада. А посредством потреблението на мобилни устройства ДЗИ ще редуцира потреблението на хартия приблизително с към 300 000 страници на година, което се равнява на повече от 25 избавени дървета.

Компанията употребява и дронове при огледи и снимане на застрахователни събития при земеделските култури. 18,7% от общия брой на вредите в агросектора са били снимани с дрон и обработени от профилиран програмен продукт за по-прецизна оценка, което е икономисало близо 200 човеко часа за огледи „ на терен “ на ДЗИ и клиентите им.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР