В София вчера се състоя първата среща на съвместната междуправителствена

...
В София вчера се състоя първата среща на съвместната междуправителствена
Коментари Харесай

Димитров към Захариева: Договорът за приятелство е основа на моста, който ще ни сближи

В София през вчерашния ден се състоя първата среща на взаимната междуправителствена комисия с България съгласно Договора за другарство, добросъседство и съдействие, подписан на 1 август 2017 година, която бе управлявана от министъра на външните работи на Северна Македония Никола Димитров и вицепремиера и министър на външните работи на България Екатерина Захариева, оповестява скопският в. " Нова Македония ". На срещата бе подчертана значимостта и смисъла на инфраструктурната и енергийна съгласуваност за развиването на връзките сред страните от аспекта на задълбочаване и интензифициране на икономическото съдействие, написа изданието. Особен акцент бе подложен на съответни планове и действия и на тяхната реализация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Договорът за другарство, добросъседство и съдействие съставлява основа на моста, който би трябвало да ни сближи. Процесът на прекосяване на същия е дълъг, може да измине време, само че със сигурни и постоянни стъпки от другата страна ще ни дочака другар, съобщи Димитров. В обръщението си той благодари за българската поддръжка за устрема на Северна Македония да стане членка в Европейски Съюз и НАТО, написа в. " Нова Македония ".

Подготовката за конгреса на Демократичния съюз за интеграция /ДСИ/ е била централна тематика на вчерашното съвещание на централното председателство на ДСИ, осведоми представителят на партията Буяр Османи. На журналистически въпрос за измененията в държавното управление той съобщи, че фокусът е върху външната политика към евроинтеграцията, след което ще станат известни стъпките във вътрешната политика и измененията в изпълнителната власт, написа " Независен весник ". Той акцентира, че двамата водачи Али Ахмети и Зоран Заев са в интензивна връзка по въпроса за реконструкцията на държавното управление, само че приоритет остава европейският дневен ред и предстоящата среща Меркел-Заев в Берлин в четвъртък.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи нощес в предаването " Топ тематика " на телевизия Телма, че неговата партия не е била осведомена, че СДСМ и ДСИ възнамеряват да трансформират изборния закон в частта за изборния модел. Мицкоски сподели, че има информации, че Зоран Заев се е срещнал с избрани лица в Тетово сред двата изборни кръга за да контракти предефиниране на страната, т.е. прекрояване на политическата система в Македония и най-вероятно концепцията за смяна на изборния модел е основата на тази среща, написа скопският вестник " Вечер ".

Мицкоски изтъкнал, че през днешния ден изборният закон е общ брой от политически стремежи и в случай че попитате хората от ДИК, те ще кажат, че мъчно се оправят с него. " Не можем още веднъж да градим страна, която да бъде артикул на политическия пазар, като на зеленчуков пазар, сред Зоран Заев и неговите съдружни сътрудници. Възможно е още на идващите избори да има промяна на изборните модели и смяна на изборния закон, в случай че се види, че има такава нужда и системата не действа, доколкото това е в интерес на жителите ", декларирал Мицкоски, представен от вестник " Вечер ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР