В София утре ще се проведе протест заради горенето на

...
В София утре ще се проведе протест заради горенето на
Коментари Харесай

В Бобов дол готови за протест заради горенето на боклуци в теца

В София на следващия ден ще се организира митинг поради горенето на отпадъци. Хората от Бобов дол не са се успокоили макар новината, че екоминистерството лишава разрешителното за горене на боклуци в теца.
Димитров: Спирам изгарянето на боклуци в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ Проверка на Регионална инспекция за опазване на околната среда демонстрира, че продължава нерегламентираното изгаряне на боклуци
Според локалните хора в теца постоянно се вкарват бали с отпадък и се горят. Хората се съмняват, че се изгарят освен въглища, а и боклуци.

Според Милчо Михайлов, кмет на село Мламолово, боклукът се надробява през нощта, смесва се с въглищата и всичко дружно се вкарва в пещите.

От теца споделят, че горенето е единственият метод боклукът да изчезне и че горят в границите на разрешителното, само че след възбраната са спрели.
„ Топлоелектрическа централа Бобов дол “: При нас няма съществуване на рискови боклуци При инспекция на ТЕЦ-а екоминистърът Емил Димитров заяви, че там са горени отпадъци без позволение
„ Може би някаква малко остатъчна част, която е била в бункерите е подадена и изгорена. Практически от събота сутринта сме прекратили изгарянето “, съобщи Емил Христов – изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа – „ Бобов дол “.

„ Ние ще продължим да се борим против горенето на боклука, по тази причина тъй като нездравословните излъчвания, които излизат вследствие горенето на боклука, са доста неподходящи за здравето и живота на хората от общината “, съобщи Елза Величкова, кмет на община Бобов дол.

Утре бобовдолци ще се включат в националния митинг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР