В София стартира проект за изграждане на девет нови социални

...
В София стартира проект за изграждане на девет нови социални
Коментари Харесай

9 нови социални центъра ще отворят врати в София

В София започва план за създаване на девет нови обществени центъра за поддръжка и грижа за възрастни и хора с увреждания. Той се финансира от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) през Оперативна стратегия " Региони в напредък " и е на стойност над 5 млн. лева

Проектът планува строителство на нова обществена инфраструктура в два обекта, посредством което ще се основат девет нови обществени услуги за хора с увреждания и възрастни хора.
Нова финансова поддръжка за пълнолетните хора с увреждания Размерът на новата помощ е % от линията на беднотия, друг по отношение на увреждането
Единият ще се намира в двора на Дома за пълнолетни лица с деменция в квартал „ Княжево”, а другият – в Нови Искър. Там ще бъдат построени нови шест центъра за грижа за лица с умствена назадничавост и два центъра за грижа за лица с психологични разстройства.

Изградената нова материална база ще сътвори инфраструктура, в която да се дават обществени услуги, предопределени за облекчаване на потребностите на общо 160 лица с увреждания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР