В София стартира проект за изграждане на девет нови социални

...
В София стартира проект за изграждане на девет нови социални
Коментари Харесай

Изграждат 9 нови социални центъра

В София започва план за създаване на девет нови обществени центъра за поддръжка и грижа за възрастни и хора с увреждания.

Проектът „ Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания” с бенефициент Столична се финансира от Министерството на районното развиване и благоустройството посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година с над 5 млн. лева, които са 100% безплатна финансова помощ.

Договорът за осъществяване на плана бе подписан от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова и кмета на София Йорданка Фандъкова. Проектът планува строителство на нова подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура в 2 обекта, посредством което ще се основат 9 нови обществени услуги за пълнолетни лица с увреждания и възрастни хора. Единият обект ще се намира в Княжево, в двора на Дома за пълнолетни лица с деменция. Планира се в прилежащото пространство на дома да бъде построен дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии. Вторият обект ще се осъществя в „ Подгумер “, Нови Искър, където сега работят Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост и Защитено жилище за лица с психологични разстройства. Там ще бъдат построени нови шест центъра за грижа за лица с умствена назадничавост и два центъра за грижа за лица с психологични разстройства.

По плана ще се обезпечи и нужното съоръжение и обзавеждане. Изградената нова материална база ще сътвори подобаваща инфраструктура, в която да се дават качествени обществени услуги, предопределени за облекчаване на потребностите и потребностите на общо 160 лица с увреждания, които ще получат опция за по-достоен и пълностоен живот.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР