В София следващата седмица ще бъде особосбен площад с името

...
В София следващата седмица ще бъде особосбен площад с името
Коментари Харесай

Найо Тицин: В София ще има площад Героите на Украйна

В София идната седмица ще бъде особосбен площад с името " Героите на Украйна ".Това сподели пред Българска национална телевизия Найо Тицин, който е един от основателите на преименуването.

" Ще бъде тъкмо пред съветското посолство пред входа ", съобщи Тицин.

И разясни, че пред постройката се оформа площад от 4 улици - " Драган Цанков " и три по-малки. Реално обаче този площад сега не съществувал, а ще бъде самостоятелен в този момент.

Тицин съобщи, че през днешния ден е получил увещание от общината и от " прозападното, проевоатлантическото огромно болшинство, включително ГЕРБ-СДС и Демократична България ".

" Тази самодейност сега залива целия свят. Всяка седмица някъде улица или площад се кръщават на героите на Украйна ", сподели Тицин.

Според него гласуването на столичния общински съвет ще е в четвъртък.

" Всяка заран госпожа Митрофанова да минава, с цел да си влиза в посолството ", изясни Тицин.

Той обаче не знае дали това ще бъде формалния адрес на дипломатическото посланичество.

Преди дни Тицин внесе в Столичния общински съвет своето предложение.

" Внесох в СОС писмо за преименуване на булеварда пред Руското посолство в София на " Героите на Украйна ", заяви той във фейсбук.

Според него този " акт на съпричастност ще бъде високо оценен, както от българската, по този начин и от интернационалната общественост ".

" Уверен съм, че болшинството в Столичния общински съвет споделя евроатлантическите полезности и осъжда военната експанзия на Русия в Украйна ", написа в предлагането на журналиста и продуцент, който се аргументира в молбата до СОС в качеството си на гражданин и гласоподавател в София.

Писмото приключва с думите:

" Много пъти повтаряме, че София значи мъдрост. Но какво е мъдростта в случай че не е облечена в достолепие, морал, достойнство и съпричастност ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР