В София ще се проведе поредното шествие за военна помощ

...
В София ще се проведе поредното шествие за военна помощ
Коментари Харесай

В София ще се проведе поредното шествие за военна помощ и солидарност с Украйна

В София ще се организира следващото шествие за военна помощ и взаимност с Украйна. Събитието е планувано за четвъртък от 18:30 часа. Сборният пункт е фонтана пред Президентството, а Шествието обичайно ще завърши на Орлов мост.

" Скъпи другари в последните над петдесет и осем дни война българското държавно управление по този начин и не съумя да излезе с ясно и цивилизовано решениение по отношение на войната в Украйна. С този марш ги приканваме да пратят военна помощ на Украйна и да заемат почтена позиция в отношението към тази ужасна война “, се споделя в обявата на събитието във фейсбук.

Премиерът Кирил Петков откри във " Facebook “ акция за набиране на средства по сметка в Украйна, които да бъдат употребявани от украинското държавно управление за закупуване на муниции. Инициативата му пристигна на фона на раздора в ръководещата коалиция по тематиката за военна помощ за Украйна. Срещу директната военна помощ се оповестиха от Българска социалистическа партия, които заплашиха да изоставен ръководещата коалиция, като такова предложение се одобри.

Съпредседателят на " Демократична България “ Христо Иванов през днешния ден разгласи пред БНР: " Ние ще се възползваме от опцията, която имаме – всяка първа сряда в месеца да вкарваме по една точка в дневния ред на Народното събрание. Ще вкараме на 4 май плановете за решение в пленарна зала и ще настояваме да се гласоподава точката във вид, в който става дума за военна помощ за Украйна “. Организаторите на събитието във фейсбук са четирима – Цецка Бачкова от ДСБ, Георги Георгиев от БОЕЦ, Петър Петров, който е бил кандидат-депутат от Демократична България и Александър Малинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР