В София се събират хора пред Министерския съвет, там са

...
В София се събират хора пред Министерския съвет, там са
Коментари Харесай

Вълната от недоволство не спира, нови протести в страната

В София се събират хора пред Министерския съвет, там са главно майките на деца с увреждания.

В Перник още веднъж има блокади на основен бул.. Протестиращите блокираха автомагистрала „ Люлин” и пътен възел Даскалово. „ Искането ни е за по-добър живот, сметките не отговят на приходите на хората”, споделиха протестиращи.

Няколко десетки пловдивчани откликнаха на апелите в обществените мрежи за митинг пред постройката на общината срещу високите цени на горивата, корупцията, повишението на налозите и арогантното държание на ръководещите. Сред протестиращите в Пловдив най-активни бяха майките на деца с увреждания, които за поредна вечер желаеха оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

След края на работния ден пред постройката на общината в Бургас се събраха най-вече фамилии с дребни деца. Обясниха, че са се организирали в късния следобяд в обществените мрежи. Главната причина за недоволството им са ниските приходи и стандарта на живот.

„ От монопола желая да изчистя България, да я почистим всички ние! Да не се срамим, че живеем в най-бедната европейска страна!”, съобщи Златка Вълчева, която е на митинга с афиш „ Да почистим България за един ден”.

„ Много ми е елементарно да си взема един самолетен билет, да си насроча дата и да отпътува, за която и да е друга страна, само че не желая това, желая той да израсне тук, желая да живее тук и да е горделив, че е българин!”, съобщи жена, пристигнала да стачкува с бебето си.

Мирно стартира митинга довечера митинга в Добрич. Недоволните към този момент не стачкуват единствено против високите цени на горивата, а упорстват за политики, които да доведат до по-достоен живот за всички.

„ Имаме предпочитание да променим изцяло всичко, което се слува в тази страна. Ние не сме недоволни единствено от горива, цивилен отговорности и така нататък Както видяхме през днешния ден горивата са много по-евтини по отношение на през вчерашния ден, ние сме тук тъй като желаеме по-добро бъдеще за нас младежите. Искаме да имаме опция да живеем обикновено в тази страна, желаеме да имаме късмет да се развиваме “, съобщи един от протестиращите в Добрич.

След като нощес част от протестиращите взеха решение да затворят пътя за Варна, през днешния ден 13 от водачите на колите, които блокираха пътя, са глобени.

Блокада имаше и сутринта. В Силистра протестиращи затвориха централния градски бул.. Хората желаеха по-висок витален стандарт, измежду протестиращите имаше и майки на деца с увреждания, които упорстват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„ Абсолютно брутално по отношение на целия народ български и по отношение на тези майки които стачкуват към този момент толкоз доста време. Студено е, само че всички са навън”, съобщи Десислава Пейкова от протестиращите.

Десетки се събраха и в центъра Хасково по обед, със закана идващия път да затварят граници. Протестиращите се дистанцираха от всички партии и желаеха цялостна смяна на метода на ръководство.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР