В София се провежда конференция на тема Кръгова икономика и

...
В София се провежда конференция на тема Кръгова икономика и
Коментари Харесай

България е сред страните, които не се възползват от възможностите за рециклиране

В София се организира конференция на тематика „ Кръгова стопанска система и околна среда – технологии, системи и решения “.

На фона на огромните количества генериран боклук в Европа, търсенето на рециклирана пластмаса, която да бъде назад вложена в другите производства е под 10 %. Това стана ясно по време на конференцията, отдадена на изгодите от запазването на продуктите допустимо най-дълго в икономическия цикъл.

България е измежду страните, които не се възползват от опциите за оползотворяване на отпадъчната продукция.

Бижута, създадени от стъклени боклуци и кафе, сервирано в чашки от овесени ядки. Това са единствено част от новаторските решения на родните бизнесмени в ефикасното ръководство на ресурсите. Кръговият стопански модел цели оптимално затваряне на цикъла производство-потребление и минимизиране на отпадъците. Ивелина Василева - ръководител на Парламентарната комисия по околната среда и водите: „ Кръговата стопанска система не е по избор, а е и обвързване. Повишава конкурентноспособността, предизвиква нововъведенията и основава работни места на локално равнище “.

Повече от 100 представители на частния и обществения бранш в Европа са поели уговорката: „ До 2025-та година да влагат в нови артикули 10 милиона тона рециклирана пластмаса “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР