В София се проведе заключителна пресконференция за Укрепване на капацитета

...
В София се проведе заключителна пресконференция за Укрепване на капацитета
Коментари Харесай

Манолова напомни: Правата на децата се нарушават ежедневно в нашата държава

В София се организира заключителна конференция за Укрепване на потенциала на омбудсмана на Р. България за самостоятелен мониторинг и разпространение правата на децата.

Проектът има за цел да укрепи двустранните връзки сред България и Норвегия за шерване на познания, опит и положителни практики и реализиране на общи резултати в региона на отбрана правата на децата и техния най-хубав интерес, съобщи кореспондент на novini.bg.

Омбудсманът на Р България Мая Манолова съобщи, че правата на децата се нарушават всекидневно в нашата страна. „ Това се дължи на празноти в законодателството. Целта на този план е да сътвори една по-добра обществена среда и визия за правата на българските деца. Институциите би трябвало да са по-близо до децата и да чуват техния глас, с цел да може да им вдъхват убеденост “, сподели Манолова и добави: „ Тази взаимна работа подсигурява, че ще използван най – положителното от европейския опит “.

Манолова описа, че е било огромно предизвикателство да бъде обяснено на деца от разнообразни възрасти какво значи думичката омбудсман, защото тази институция е позната на България едвам от 11 години до скоро възрастните не са знаели за съществуването й.

На събитието Манолова разгласи своите първи детски посланици – Ния, Ема, Ивана и Ивета – деца от разнообразни краища на България и на друга възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР