В София се проведе шествието антикомунистическото шествие Памет за утре.

...
В София се проведе шествието антикомунистическото шествие Памет за утре.
Коментари Харесай

Антикомунисти пречупиха миналото през призмата на 9 емблематични сгради в София

В София се организира шествието антикомунистическото шествие " Памет за на следващия ден ". Негов уредник бе Калин Манолов, ръководител на Института за свободен капитализъм " Атлас ". Събитието посети 9 емблематични комунистически здания, в които са били ситуирани централните органи и политическата полиция на режима.

" Хората лъжат, обстоятелствата се манипулират, само че постройките са безпристрастни очевидци на епохата. Те пазят жив духа и истината за времето си ", декларират уредниците на събитието.

Вижте фотоси от шествието >> >> >>

" Наследниците на Българска комунистическа партия подменят, изопачават или напряко крият истината за комунизма от младежите на България. Твърдят, че комунизъм в България въобще не е имало! ", допълват от " Памет за на следващия ден ".

Сградите, които шествието обиколи, са някогашните Партиен дом, Държавен съвет, Отечествен фронт, Комсомол, мястото на тогавашния пантеон на Георги Димитров, арестантските килии на Държавна сигурност на ул. " Московска " 5, първият щаб на Народната милиция в хотел " Славянска сказка " и катедралният храм " Света Неделя ".

Доц. доктор Михаил Груев, проф. Евелина Келбечева, доцент доктор Валери Колев, доктор Светослав Живков и Ангел Златков описаха за историята на постройките.

Акцентът е атентатът, осъществен църквата " Света Неделя " през 1925 година - един от най-кървавите в европейската история. Лекторите обръщат внимание и на арестите на Държавна сигурност и завземането на властта от комунистическия режим. Шествието споделя и за палежа на някогашния Партиен дом, при който е погубен скъп списък от документи, а това оказва помощ последвалото прикриване и изопачение на истината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР