В София се проведе седмия републикански турнир по бокс между

...
В София се проведе седмия републикански турнир по бокс между
Коментари Харесай

Затворници премериха сили на ринга

В София се организира седмия републикански шампионат по бокс сред пандизите. На кръга премериха сили 38 лишени от независимост от 8 пандиза в страната. Турнирът се организира с поддръжката на Българската федерация по бокс и е под мотото " С ръкавици против опиатите и експанзията ". На спортното събитие участваха заместник-министъра на правораздаването Николай Проданов, както и международния първенец по бокс Детелин Далаклиев.

София

На кръга излизат боксьори с разнообразни по тежест присъди. Те разполагат с три рунда по две минути, с цел да потвърдят опциите си.

Първи ръкавиците поставя Стефан Грозданов. Разказва, че е упражнявал бокс преди да влезе в пандиза. В момента излежава 5-годишна присъда, за която не желае да приказва.

- Беше тежък дуел? - Да, в действителност. Колегата ме изненада. Определено беше по-добър от мен.
Стефан Грозданов, пандизчия: Все отново спорта е нещо хубаво и по някакъв метод ни затвърдява характера и оказва помощ за по-позитивно мислене.


Преди шампионата пандизчиите упражняват всеки ден. В Софийския затвор има два фитнеса, както и боксови чували. Дисциплината е главен фактор за победа.

Пламен Недялков, пандизчия: - Как се готвите за тези дуели? - Нормално, като за всяко съревнование, макар че равнището не е чак толкоз огромно. Няма подценяване.
В шампионата нямат право да вземат участие пандизчии с доживотни присъди. Шефовете на пандизите дефинират кой има право да взе участие в шампионата, а последната дума при селекцията има треньорът Цветан Хаджииванов, който от години оказва помощ на лишени от независимост.


Цветан Хаджииванов, треньор по бокс: Повечето от тях като излязат на открито идват да спортуват. Аз имам най-малко 4-5 момчета, които като излязоха продължиха да играят. ст. комисар Павел Павлов, шеф на Софийския затвор: Такива мероприятия и прояви се правят оценка от управлението на пандиза с оглед тяхното държание надлежно биват награждавани.
За достиженията на кръга пандизчиите получиха медали в няколко категории - за най-хубав, най-техничен и най-борбен боксьор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР