В София се проведе кръгла маса на тема "Европа на

...
В София се проведе кръгла маса на тема "Европа на
Коментари Харесай

Иван Стамболов - Сула: Европа трябва да се обедини около тези ценности, които са я създали

В София се организира кръгла маса на тематика "Европа на отечествата? ", проведена от Консерваторъ и Младежки Консервативен клуб.

Един от участниците в събитието бе политическият анализатор и публицист Иван Стамболов - Сула. Екипът на Novini.bg потърси неговото мнение по тематиките за бъдещето на Европа и европейските полезности. "Въпросът за бъдещето на Европа е доста огромен. Той занапред ще става по-остър и важен. Моята визия е, че Европа би трябвало да бъде Европа на отечествата, както фамилията е общественост на личностни. Човек не може да членува в една общественост, без самичък да е приключен като някаква целокупност. Както човек е приключен самичък в фамилията, по този начин и членовете на Европейския съюз би трябвало да бъдат приключени като отечества ", съобщи Иван Стамболов - Сула.

"Европа би трябвало да се сплоти към тези полезности, които са я основали. Това са християнските полезности. Говоря за полезностите от Стария завет, от Новия завет, от проповедта на планината, от евангелията. Те са на първо място морални полезности. Не е добре, че в последните години виждаме други полезности в Европа. Злото постоянно желае да победи положителното и ще го нападна в неговото сърце. Еманацията на злото ще бъде Антихриста, който не е срещу Христос, а е вместо Христос, тъй като анти значи вместо. Това ще е битката и борбата. Колкото по-благодентсващо става европейското общество, толкоз повече то е изложено на съблазните, на подозренията, на лъжеученията, на самотата ", разкри политическият анализатор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР