В София проблемите трайно не се решават, защото от много

...
В София проблемите трайно не се решават, защото от много
Коментари Харесай

ДБ: С бюджета на София не се решават проблеми, защото няма приоритети

В София проблемите трайно не се вземат решение, тъй като от доста години столичният бюджет по-скоро дава по малко на всички сфери без да залага на цели. Това сподели съветникът от " Демократична България " Бойко Димитров пред телевизия Евроком.

" Ключовото за бюджета е да облече в парични средства целите на града. Неприятното е, че от доста години столичния бюджет по-скоро дава по малко на всички сфери без да залага на цели. И виждаме резултатите - доста нерешени проблеми на града ", разяснява той.
 Продължава премахването на противозаконните павилиони в София
Продължава премахването на противозаконните павилиони в София

Тази заран екипи премахваха 7 от противозаконните уреди на столичния бул. " Черни връх "

По думите на Димитров бюджетът за 2022 година е съвсем същият като този от предходната година . Според него в приходната част са взети числата от предходната година с няколко десетки хиляди разлика.

" Не се прави някакъв сериозен разбор къде има опция да се заложат по-големи доходи. В момента още веднъж има взрив на строителството. Това значи, че новите здания ще стартират да заплащат налози. Въпреки това не се залагат по-големи доходи от налог " недвижими парцели ", добави той.

Бойко Димитров уточни като най-належащ казусът с успеваемостта на консумиране на средствата . Като образец уточни и столичното осветяване, където в публичните поръчки е имало включени прекомерно високи цени.
 2.09 милиарда лева бюджет на София за 2022 година
2.09 милиарда лева бюджет на София за 2022 година

Очаква се той да бъде признат в края на март

" В публичната поръчка може да са заложени едни доста положителни условия, които дори в някакъв миг ще откажат част от участниците. Но по-късно, когато няма надзор дали спечелилият поръчката извършва тези условия, ние получаваме един ужасяващ резултат ", изясни той.

Трудно е да се вършат промени в бюджета на общината без да се смени напълно логиката на ръководство . Според него въпреки всичко в началото може да се стартира с обособените области с очевидно недофинансиране.

" Трябва ясно да се заложи запас, който постоянно да е разполагаем. В момента в разходната се залагат суми, които авансово се знае, че няма да бъдат изпълнени . Винаги остават към 200 милиона лв. несъблюдение на приходите ", добави Бойко Димитров.
 Правителството съгласува средносрочната бюджетна прогноза с Бюджет 2022
Правителството съгласува средносрочната бюджетна прогноза с Бюджет 2022

Министерски съвет регламентира и запазване на средства за разноски по отношение на войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР