В София през 2019 г. ще бъдат изградени 15 детски

...
В София през 2019 г. ще бъдат изградени 15 детски
Коментари Харесай

В София през 2019 г. ще бъдат изградени 15 детски градини

В София през 2019 година ще бъдат построени 15 детски градини. Това сподели заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов по време на днешното съвещание на Столичния общински съвет.

Той уточни, че има значителен дефицит тук-там в яслените групи.

Седем от постройките са стартирани да се строят още през 2018 година За последните десетина години 92 детски градини и ясли са пуснати в употреба, сподели още заместник-кметът.
Чобанов разяснява и разпоредбите за банкет в детски градини и ясли.

Има разновидности с по-голяма тежест на непрекъснатия спрямо сегашния адрес, има разновидности с условие, с цел да се смята изобщо актуалният адрес като точка за преимущество, да бъде зародил минимум две години преди кандидатстването, разясни той.

Заместник-кметът означи, че ще прегледат всички разновидности и ще изберат най-работещия за обществото, сподели Чобанов. По думите му спорен въпрос е къде да попаднат точките, свързани с приема на братя и сестри - дали в обществената група критерии, или в така наречен главен лист. Ще се създадат разнообразни разигравания по този начин, че да се реализира задачата - да се одобри второто дете при първото, разяснява той.

Получили сме увещание от МОН, че по системата за банкет в първи клас се работи и са обезпечени средства, надяваме се на ранен старт с проби, сподели в отговор на репортерски въпрос заместник-кметът. Далечната цел е до няколко години всичко в образованието, от детската градина до края на учебното обучение, да се прави през един акаунт на единна платформа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР