В София, Пловдив, Бургас и други градове се проведе протест

...
В София, Пловдив, Бургас и други градове се проведе протест
Коментари Харесай

Стотици автобуси и камиони блокираха големите градове по време на протест на превозвачите

В София, Пловдив, Бургас и други градове се организира митинг на представителите на транспортния отрасъл. Те показват неодобрение от високите цени на горивата и въвеждането на нови цени за ТОЛ системата.

„ С това внезапно повишаване на горивата последния месец и половина това наруши нашия платежен баланс “, сподели представителят на контролния съвет на Съюза на интернационалните превозвачи Георги Цанов.

Центърът на София беше блокиран за няколко часа от стотици рейсове и камиони. На тях бяха закачени транспаранти с надписи „ Справедливо ли е да чакаме с дни по българските граници “ и „ Превозвачите излизат във почивка “.
 Протестът в София
Сред съответните претенции на протестиращите са отпадане на биодобавката на горивата за интервал от шест месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за интервал също от шест месеца, както и „ заслужено “ установяване на размера на ТОЛ таксите.

Протестиращите упорстват за погашение на дотации и обезщетения за автобусните превозвачи, по техни думи не попадат в проектите на държавното управление, защото всеобщо се движат на метан.
 Част от митинга в Бургас
Протести се организираха още във Варна, Русе и Благоевград.

През есента на 2021 година превозвачите с гледище за обезщетения, свързани с внезапния скок в цените на горивата. Тогава те стачкуваха дружно с представителите на ресторантьорския бизнес.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР