В София, Перник и Пловдив днес се справяха с последиците

...
В София, Перник и Пловдив днес се справяха с последиците
Коментари Харесай

Буря с пороен дъжд и ураганен вятър в София, Перник и Пловдив

В София, Перник и Пловдив през днешния ден се справяха с последствията от бурята нощес. Основен проблем създаваха падналите от мощния вятър дървета.

След мощната стихия в страната, обстановката последователно се възстановява. Основен проблем сътвориха паднали дървета и клони, строителни материали или маркировка на пътните платна. Разчистването продължи пред целия ден.

Днес времето беше надалеч по-милостиво, само че въпреки всичко се изля проливен дъжд в следобедните часове, който за малко мина в град тук-там, без да аргументи вреди. Иначе през нощта на вчерашния ден сигналите за паднали дървета в региона на София са били десетки изключително покрай Панчерево и Лозен. Към спешните екипи са подадени над 80 позвънявания. Но няма данни за съществени материални вреди. Инциденти обаче не липсваха даже в центъра на столицата. Клон падна и до колите за спешна помощ пред Спешна помощ наоколо до хора, които са били потърсили леговище от бурята там. Те не са потърпевши.

И в Перник също вилня стихия с проливен дъжд и ураганен вятър. Има потърпевши коли от счупени клони. Много от улиците на града бяха наводнени.

Ураганен вятър и проливен дъжд след среднощ имаше и в Пловдив. Силният вятър изпочупи клони и събори дървета, които затиснаха доста коли. Имаше и не малко наводнени улици. Екипи на пожарната през цялата нощ са реагирали на сигнали за паднали дървета. Най-много изпочупени клони е имало в централната част на Пловдив.
 Бурите с проливни дъждове и мощни ветрове в страната взеха жертва Бурите с проливни дъждове и мощни ветрове в страната взеха жертва
Бури с проливни дъждове и мощни ветрове у нас. Край Долни Богров почина мъж. Проблеми и с електричеството - от ЧЕЗ оповестиха за 7 счупени стълба, изгор...

Буря, съпроводена с гръмотевици и мощен дъжд, стресна пловдивчани малко след 23:00 нощес.

Силният вятър събори доста клони и изкорени големи дървета. Едно от тях падна наоколо до автобусна спирка на бул. „ Христо Ботев ".

Снощната стихия е съумяла да събори даже това голямо дърво, то е паднало на булеварда и краткотрайно е затворило придвижването.

Още през нощта чинарът бил нарязан, а придвижването - възобновено. Паднали дървета затиснаха и коли на разнообразни места в града. Един от потърпевшите коли е до дома на Пенка Костадинова.
Пенка Костадинова: Слава Богу единствено тази кола е, само че доста страшничко беше, аз съвсем до сутринта не можах да заспя, тази топола по какъв начин се разцепи и в прилежащия двор влезна и оттова дърпаха.
Някои от вътрешнокварталните улици бяха наводнени. Една от тях е улица „ Младежка ". Според хората, работещи на пазара, това се случва при всеки дъжд, тъй като, по думите им, шахтите са запушени.

След тези вести за разгром, прогнозата за времето през утрешния ден сервира лъч вяра. Не се чакат порои или рискови феномени и няма разгласен код за рисково време. Изтегля се и студеният фронт, който аргументи тези стихии, чуйте повече дежурните синоптици от Българска академия на науките.
Красимир Стоев - дежурен синоптик - НИМХ- Българска академия на науките: Утре оптималните температури ще бъдат сред 24-29 градуса, а през идната седмица още веднъж предстоят високи температури. В средата на седмицата тук-там в страната температурите ще доближават още веднъж до 37-38 градуса.
И след тези вести за горещо време, умерено можете да планирате лятната си отмора идната седмица. Да отидете на плаж, освен на морето, само че и на басейните към градовете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР