В София отварят Зоопарка, Столичната библиотека, СГХГ и Регионалния исторически

...
В София отварят Зоопарка, Столичната библиотека, СГХГ и Регионалния исторически
Коментари Харесай

В София отварят Зоопарка, Столичната библиотека, Градската галерия

В София отварят Зоопарка, Столичната библиотека, СГХГ и Регионалния исторически музей " София " . Влизането в тях ще бъде при съблюдаване на всички противоепидемиологични ограничения и най-много спазването на отдалеченост .

Отварянето на тези институции е от 14 май - денят след края на оповестеното изключително състояние. Зоопарка, музея и галерията отварят със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова.
 Гласувано: Извънредно състояние поради ковид
Гласувано: Извънредно състояние поради ковид

С 201 гласа " за " депутатите одобриха предлагането на Министерски съвет

Столичната градска библиотека на София дружно с филиалите и в регионите Сердика, Люлин и Студентски. Читателите ще могат да вземат книга за у дома, само че няма да употребяват читалните на библиотеката.

На 14 май от 20.30 ч. спектакъл " София " ще открие сезона на външната си сцена " Арена " със спектакъла " Апетит за череши ".

Няколко дни по-късно - на 18 май отваря порти Музея за история на София, а Столичната градска художествена изложба на 19 май.

Софийските актьори ще имат 20 подиуми навън за представления и концерти, на които могат да участват до 30% от оптималния брой аудитория на сходни събития .
 Два фонда в поддръжка на българската просвета желаят създателите
Два фонда в поддръжка на българската просвета желаят създателите

Солидарен обществен фонд за актьори на свободна процедура е единият

Събитията от лятната културна стратегия тази година ще се организират на сцените в Борисовата градина, паркът на Военната академия " Г. С. Раковски ", Женският пазар, пространството край Западната врата, паркът на Националния замък на културата и други.

На територията на Софийския зоопарк също има непрекъсната сцена за културни прояви, а навън в Парк " Врана " от години се организират впечатляващи музикални събития.

По време на двумесечното изключително състояние в дирекция " Култура " постъпиха 17 оферти за културни формати навън - поредици от концерти, кинопрожекции под звездите, стратегии за деца - просветителни начинания, мюзикъл и куклени представления.

От общината твърдят, че се резервира и формата за изява на просвета в градска среда - изложбите в общинските Галерии навън - на Моста на влюбените, в Градската градина, в парка на НДК и в Градина " Кристал ".

Първата за сезона галерия навън - красиви снимки от Италия могат да бъдат прегледани на постаментите в градина " Кристал ".

Следващата впечатляваща галерия ще бъде навън от 18 май на Моста на влюбените и ще ни покаже пролетни етюди от столицата.

Новите галерии навън ще са в Южния парк и по оградите на столични учебни заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР