В София няма проблем с болничните легла, както и с

...
В София няма проблем с болничните легла, както и с
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Не правете тестове за COVID-19 , ако нямате симптоми

В София няма проблем с болничните кревати, както и с превозването с коли за спешна помощ. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Болничните кревати за Covid-19 в столицата са към 3000, посочи той.

Днес министърът посети УМБАЛ " Св. Анна " -София, с цел да види на място основаната организация за работа в изискванията на COVID-19 в лечебното заведение.

Той ревизира и новосъздадения мобилен пункт пред болничното заведение за триаж на пациенти и за тестване за COVID-19, който се намира против входа на Спешното поделение на болничното заведение.

Министърът ревизира по какъв начин работи пункта като пациент.

" Измериха ми температурата. " Тя е естествена, нямам никакви признаци. Последният ми тест, който направих предходната седмица беше негативен. Казвам всички тези данни, с цел да няма подозрение и разнообразни интрпретации за всички. Смятам, че виновното държание на всичко хора, коитот се срещаме с голям брой други хора, би трябвало да постъпваме по този метод - да сме виновни към себе си и към своите близки ", сподели проф. Ангелов.



Такива мобилни пунктове - свободни структури отвън болничното заведение, към този момент са сложени пред огромните лечебни заведения в София - " Пирогов ", " Александровска " болница, " Св. Екатерина ". Тече развой на тяхното слагане и в цялата страна, увери министърът.

" В тях ще се правят антигенни проби на пациенти, когато имат признаци и някакви терзания като температура, кашлица, затруднено дишане, тежест в гърдите, липсва на подушване, някои от тези изброени признаци ", разясни проф. Ангелов.

Неговата рекомендация е жителите да не вършат проби - и антигенни, и PCR, в случай че нямат признаци, тъй като ходенето ненужно до лечебните заведения би асъдействало за разпространяването на болестта.

" Обикновено липсвата на признаци нормално в доста огромен % от случаите дава негативни проби ", разясни той.

Антигенните проби са безвъзмездни за жителите. В момента те се заплащат от лечебните заведения. В момента търсим най-хубавите проби на най-хубава цена, сподели още проф. Ангелов.

Министърът изрази доволоство от цифрата на излекуваните за последното денонощие - 762 и още веднъж акцентира, че в София няма проблем с болничните кревати, както и с колите за спешна помощ.

За колите за спешна помощ през вчерашния ден денем е имало 530 повиквания. От през днешния ден в работата се включват и новите коли, които получи ЦСМП, посочи министърът.

" Всеки, който счете себе си за незабавен, може да потърси помощ в лечебно заведение - или с кола за спешна помощ, или със личен превоз. По-добре в сравнение с да седи и чака у дома. Най-важното е да носи маска, до момента в който стигне до болничното заведение ", предложи проф. Ангелов.

Обсъжда се включване на ДКЦ-тата на територията на София в помощ на лечебните заведения за преодоляване на епидемията, заяви още министърът.

Той увери също, че в страната има " Ремдесивир ".

" Д-р Маева е шеф на РЗИ, доктор Пенчев е назначен от доктор Маева за заместник-директор. Отговорният човек, с който държа връзка " е доктор Маева ", изясни проф. Ангелов.

Освен това имало цялостен консенсус за " зелените коридори ". В идващите дни това ще бъде въведено.

Продължаваме да сме длъжници на лекарите, сестрите и санитарите по отношение на техните хонорари и работата, която правят сега, добави той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР