В София на 6 март ще се проведе кинофестивалът (не)Възможното

...
В София на 6 март ще се проведе кинофестивалът (не)Възможното
Коментари Харесай

Фестивалът "Възможното образование" представя играта като начин за учене

В София на 6 март ще се организира кинофестивалът " (не)Възможното обучение ", заяви общността за демократично обучение.

Форумът търси различните способи, по които учат децата и какви полезности получават по пътя на тяхното обучение. Фокусът в тазгодишната стратегия е подложен върху играта и значимата й роля в човешкото развиване, както и ученето измежду природата.

Изданието включва четири прожекции, последвани от полемики и пет работилници. Поканени да се включат в събитията са учители, родители, психолози, шефове на образователни заведения и всички заинтригувани от тематиката за образованието.

Прожекциите в София ще са в Чешкия център и Есенс център на 6, 7, 12 и 14 март 2020 година, като за родителите, взели децата си, са планувани детски ъгъл и работилници. Фестивалът ще продължи и в още 5 града в страната, цялостната стратегия - тук.

Филмите

Фестивалът ще бъде открит с прожекцията на " Началото на живота ". Филмът наблюдава връзката сред родител и дете в първите месеци и години от живота му и по какъв начин тя повлиява върху цялостното му развиване.

Филмовата стратегия продължава с " Научено в гората/Средата като учебно заведение ". В него се изследва допустимо ли е да се учи през целия ден на открито и по какъв начин това се отразява на децата. Филмът наблюдава ученето в едно екоучилище в Канада, където учители, админи, откриватели, родители и възпитаници работят дружно, с цел да изградят богата и друга екосистема.

" Нова искрица вяра: историята на Унитиера " е филм, който отваря вратите към един самостоятелен университет в Мексико. Мястото е образец за това по какъв начин общностите могат да поемат надзор върху личното си образование и да оформят резистентен път за себе си макар враждебната околна среда.

Въпросът " За правото да играеш " е издигнат в едноименния филм, а още 5 документални видеа описват за фундаменталната роля на играта за израстването на децата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР