"В София към момента изграждаме и реконструираме детски градини в

...
"В София към момента изграждаме и реконструираме детски градини в
Коментари Харесай

Нови детски градини в 10 столични района

"В София все още построяваме и реконструираме детски градини в регионите "Триадица ", "Студентски ", "Лозенец ", "Витоша ", "Кремиковци ", "Изгрев ", "Овча купел ", "Люлин ", „ Подуяне “, и „ Възраждане ". Това заяви кметът на града Йорданка Фандъкова във Facebook.

Тя изяснява, че е започналое строителството на нова постройка към детска градина №177 в регион „ Подуяне “. В нея ще бъдат разкрити места за 4 нови групи и ще се построи нов физкултурен салон. В двора се построяват 4 нови детски площадки и се обновява напълно площадките на съществуващите 6 групи в остарялата постройка. В „ Подуяне “ се работи и по разширението на детска градина №20 с 2 групи и строителство на нова постройка за 4 групи.

"Вчера Столична община завоюва и план за възобновяване на 3 общински учебни заведения със средства от оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Това са 48. ОУ „ Йосиф Ковачев” в регион „ Сердика “, 28. СУ „ Алеко Константинов “ в „ Красна поляна “ и I. СУ „ Пенчо Славейков “ в „ Оборище “. Освен главен ремонт и ограничения за енергийна успеваемост, ще подменим и остарялото учебно съоръжение - чинове, столове, дъски, шкафове, както и оборудването в кухните и физкултурните зали ", напомня кметът.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР