В София изборът е между сегашния кмет, издигнат от ГЕРБ

...
В София изборът е между сегашния кмет, издигнат от ГЕРБ
Коментари Харесай

Постъпил е сигнал за купуване на гласове в павилион в квартал Филиповци

В София изборът е сред настоящия кмет, повдигнат от ГЕРБ - Йорданка Фандъкова и самостоятелният претендент, подсилен от Българска социалистическа партия - Мая Манолова. И на втория тур изборните бумаги за столицата ще се одобряват в зала " Арена Армеец ", като в този момент обработването им ще е доста по-бързо.

Има ли досега нарушавания на балотажа - вижте прлякото включване на Карина Караньотова

В столицата се избират и 22 районни кмета, както и 8 кмета на кметства.

От ОИК приканват гласоподавателите да внимават с бюлетините и да не ги поставят една върху друга, тъй като черната линия е като индиго и се отпечатват знаците за гласоподаване и може да ги направи невалидни. Другият апел от ОИК е покровителите и представителите да не упорстват да бъдат записани в описите преди да бъде регистриран резултатът и да е формиран протоколът.

Полина Витанова, ръководител на ОИК - София сподели пред нашата камера, че до сегашния момента са постъпили на имейла към 35-36 сигнал и голям брой сигнали по телефона, което е нормалното за този избирателен ден. Сигналите са свързани с това, че е пропуснат да се откъсне откъслек от бюлетината или че при стартиране в кутията бюлетината се е отгърнала и се е видял вотът.

ОИК - София са копирани като получател за пазаруване на гласове в квартал " Филиповци " в павилион. Сигналът е до ЦИК и министъра на вътрешните работи.

По обяд се появиха и сигнали за подправени пълномощници, само че все още казусът е отхвърлен.
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР