В София има докарана измервателна станция, която да покаже, че

...
В София има докарана измервателна станция, която да покаже, че
Коментари Харесай

Измервателна станция отчита чистия въздух в София

В София има докарана измервателна станция, която да покаже, че в случай че се лишим за малко от автомобила си, въздухът в града става по-чист . Инициативата е доста значима в поддръжка на всички ограничения , които Столична община, дружно с жителите на София, подхваща, с цел да създадем въздуха по-чист.

Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред публицисти във връзка Международния ден без коли.

 Без коли в централната част на София за шест часа
Без коли в централната част на София за шест часа

От 11:00 до 17:00 часа през днешния ден центърът на София ще бъде затворен за влизане на коли

Тя напомни, че обичайно за поредна година София се включва в Международния ден без коли и центърът на града е свободен от придвижване на коли. Фандъкова изрази вяра доста хора да се разходят пешком, с колела или с градския превоз.

Столичният кмет увери, че " Пътна полиция " са на своя пост, тъй че в случай че има извършители, те ще бъдат глобени. Цялата синя зона е затворена от 11:00 до 17:00 ч. , а изключение вършат излизащи коли на живеещите в региона или персонални празници и сватби, изясни Фандъкова.

Тя предложения всички поданици и посетители на столицата да посетят самодейностите , проведени от Столична община и от всички музеи по случай отбелязването на Независимостта.

Фандъкова честити на всички българи и софиянци отбелязването на 110-ата годишнина от Независимостта на България и добави, че за нея Независимостта значи голяма отговорност, да поемеш нещата самичък, в личните си ръце, да работиш, тъй че да развиваш себе си, фамилията, града и страната.

" Преди 110 години нашите предшественици са извоювали Независимостта на България, само че това не е краят, а единствено началото ", посочи тя и добави, че е най-важно хората да се усещат свободни. Фандъкова изрази убеденост, че София има всички условия и разрешава на хората да се усещат свободни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР