В София градският транспорт ще се движи вече с нормалното

...
В София градският транспорт ще се движи вече с нормалното
Коментари Харесай

София: Без маска в градския транспорт - 300 лв. глоба

В София градският превоз ще се движи към този момент с естественото си разписание денем и с понижено работно време вечер.
Става дума за към 800-900 транспортни средства, които ще обслужват другите линии, посочи за 24 часа шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев.
Метрото и крайградските линии ще се движат до 22:30 ч., а градските - до 22 ч.
Остават обаче закрити автобусните линии № 58, 66, 103, 122, 294, 306 и 505. В столицата не работят и четирите нощни автобусни линии, както и автобусната линия № 63, която продължава да не прави курсове до местността Златните мостове в планината Витоша.
В градския превоз стартират всеобщи инспекции за носене на маски. Те ще се правят от екипи на полицията и на Центъра за градска подвижност.
Нарушителите, които се возят в метрото, рейса, тролея или трамвая без маска или шал на лицето, ги грози 300 лева санкция.
Според заповедта на здравния министър Кирил Ананиев носенето на маски или друго защитно средство, с което да бъдат покрити носа и устата, остава наложително за закрити пространства - като градския превоз.
“Това са взаимни инспекции, които ще вършим през цялата седмица с полицията. Всеки екип ще стои на една спирка и в даден интервал от време - да вземем за пример един час. ще ревизира пасажерите във всяко транспортно средство, което стопира на съответната спирка. След това екипът ще се реалокира на друго място. Екипите ще са няколко ", изясни Димитър Дилчев.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР