В София до края на март ще има режим на

...
В София до края на март ще има режим на
Коментари Харесай

Експерт предрече апокалипсис заради мораториума за тока

В София до края на март ще има режим на тока, а " Топлофикация " ще банкрутира. В столицата ще е апокалипсис. Това предвижда Иван Хиновски, ръководител на Българския енергиен и минен конгрес и някогашен народен представител от Има Такъв Народ.

До тази обстановка се стигна в сряда, откакто Народното събрание изненадващо утвърди мораториума по предложение на ГЕРБ-СДС и връщането на цените на равнищата от 1 януари 2021 година Мярката получи подкрепата на 186 депутати. Против бяха единствено двама от Политическа партия, а по един от Политическа партия и Демократична България се въздържаха. Движение за права и свободи не взе участие в гласуването.

" Шокиран съм от загубата на групов разсъдък в Народното събрание ", разяснява през днешния ден Хиновски пред Българска национална телевизия. Според него това е противоконституционно решение, защото Народното събрание не може да се бърка в пълномощията на самостоятелен регулаторен орган. Експертът бе безапелационен, че това решение на Народното събрание заплашва задатъка на България по проекта за резистентност и развиване. По думите му Европейска комисия ще ни размаха пръст, а в най-лошия случай ще започва и наказателна процедура против България.

" Енергетиката е характерен бранш, който крие доста опасности от несъответстващи решения ", уточни Хиновски. И прикани депутатите да анулират " този несъответстващ мораториум ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР