В София днес ще се проведат още два протеста -

...
В София днес ще се проведат още два протеста -
Коментари Харесай

Още два протеста в София - полицейски и в защита на българче

В София през днешния ден ще се проведат още два митинга - полицейски и в отбрана на българско дете в чужбина.
В 11 часа на пл. " Света Неделя " в София чиновници на Министерство на вътрешните работи и подкрепящи ги жители излизат на проява под надпис " Полицаите не са убийци ". Те се събират зарадиа неоправдателните присъди за петима благоевградски служители на реда, виновни за гибелта на Ангел Димитров - Чората, умрял в ареста през 2005 година.

Петимата служители на реда бяха наказани на по 7 години затвор, което наказване изтърпяват в Бобов дол. Осъдените упорстват делото да бъде преразгледано, като предишния месец проява в тяхна поддръжка имаше и в Благоевград.

В края на месец май основният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Върховния касационен съд за обновяване на наказателното дело, по което бяха наказани петимата служители на реда за ликвидиране.

В късния следобяд ще има и различен митинг пред постройката на държавното управление. Надсловът му е " Всяко отнето дете е отнето от всеки от нас ".

Недоволните се събират поради случая с българското дете Атила Тодоров, което холандски съд е разпоредил да бъде обещано на приемни родители в страната. Според уредниците при случая не е взето поради решение на българските управляващи, постановяващо за детето да се грижи татко му.

Планира се демонстрацията да приключи с обща молитва в 20 часа пред посолството на Холандия. Протестът е под надпис " Всяко отнето ДЕТЕ е отнето от ВСЕКИ един от нас ".

Протестът е извънредно фокусиран към случая на Атила - българско момче, отвлечено нелегално от България в Холандия и безпричинно арестувано в приемни фамилии от 2 години насам, оповестиха уредниците. Независимо от съществуването на българско правосъдно решение за практикуване на наставнически права от татко му (български полицай) и заповед за осъществяването и от нидерландските управляващи, той не може да си вземе детето от там. Службата за протекция на децата, дружно с детските съдилища в Нидерландия разиграват типична скица на " топкане на топката " с цел да отсрочат оптимално връщането на детето при татко му.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР