В София бяха раздадени първите награди за добри практики в

...
В София бяха раздадени първите награди за добри практики в
Коментари Харесай

Повече пари за социални дейности в София догодина

В София бяха раздадени първите награди за положителни практики в областта на обществените услуги. На церемонията участваха кметът Йорданка Фандъкова, ръководителят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова  и зам.-кметът Албена Атанасова.

В обособените категории награди получиха:

Доброволческа идея на годината: Надя Шабани - шеф на Български център за нестопанско право, Красимира Величкова - шеф на Български дарителски конгрес, Любов Костова - шеф на Британски съвет в България

Иновативна обществена услуга на годината:

„ Център за хора с редки заболявания “ - Сдружение „ Българска Хънтингтън Асоциация “ - Константин Економидис

Кампания на годината:

Кампания „ Училището като несъмнено място за децата “ - Сдружение „ Институт по обществени действия и практики “ - Нели Петрова

Мениджър на годината:

Искра Влахова - началник на Дневен център за деца и младежи с увреждания „ Слънчоглед “

За най-въвличаща и вдъхновяваща обществена услуга:

Академия АНДИ И АЯ - Даринка Борисова

Социално партньорство с бизнеса: Иванка Шалапатова - изпълнителен шеф на Фондация „ За Нашите Деца “; Станислава Танева - ръководещ шеф на Ситибанк Европа АД, клон България.

„ Войн на годината “: Петя Яначкова - фамилен съветник в Център за социална поддръжка „ Св. София “ към Фондация „ За Нашите Деца “.

„ Преди година подписахме първото в страната съглашение за взаимна работа сред общината и 29 неправителствени организации, които работят в областта на обществените услуги. Благодарение на взаимната ни работа успяхме да повишим качеството на  обществените услуги в столицата “ - сподели кметът Фандъкова по време на церемонията. „ Нашата политика е да включваме неправителствените организации в ръководството на обществени услуги, защото  имат огромен потенциал и са по-гъвкави в използването на положителни практики “ - добави още кметът Фандъкова. 

В София има построени над 80 разнообразни услуги като над 55 % от тях се ръководят като държавно делегирана активност от неправителствени организации. От 4 януари започва кандидатстването по Програма „ Социални нововъведения “. По нея Столичната община дава финансиране на краткосрочни планове за обществени нововъведения. Програмата цели да предизвиква възстановяване качеството на живот на уязвими групи като подтиква използването на нови планове за обществени нововъведения. Средствата за финансиране на програмата са обезпечени напълно от общинския бюджет, уточни зам.- кметът Албена Атанасова в предаването на „ Хоризонт “ " Рано в неделя ".

 „ Както за деца, по този начин и за възрастни, имаме голям брой разнообразни услуги, които са центрове за социална поддръжка, дневни центрове, в които могат да се занимават денем и деца, и възрастни, имаме домове за възрастни хора, имаме центрове за настаняване от фамилен вид за деца с и без увреждания. Ние предвиждаме средства за нашата разпоредба " Асистент за самостоятелен живот ", която включва и деца, и възрастни. Там е много повишен бюджета за идната година “, сподели Албена Атанасова.

Снимка: ngobg.info
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР