В София беше открита изложбата от фотографии: 38 квадрата марокански

...
В София беше открита изложбата от фотографии: 38 квадрата марокански
Коментари Харесай

38 квадрата марокански приказки

В София беше открита изложбата от фотографии: " 38 квадрата марокански приказки ".  Куратор е Дорейд Ал Хафид , който по генезис е българо-иракчанин.

Изложбата е готова в границите на 4 месеца и демонстрира разнообразни културни пластове, с цел да се улови оптимално от характерната атмосфера на мястото. Основна тематика е индивидът и неговият безконечен блян да преобразява материята, търсейки естетическа приятност в резултата от работата си. В рамките на 38 квадрата, площта на галерията, своето място намират творбите на създатели на модерно изкуство, изделията на обичайни занаятчии, разнообразни артефакти и фотографии, документиращи посетените в мароко места. Съпътстваща, без да господства, е синята нишка в определените творби, характерният за Мароко наследник цвят.

Аз се занимавам със занаятчийство от дълго време и имам специфичен интерес. За мен това е един от методите хората да запазят традицията си, само че и поминъка си. В Мароко има стотици хиляди занаятчии – това се предава по фамилна линия и тези хора съумяват посредством специалността си да си обезпечат един заслужен живот, продължавайки традицията. Не бих споделил, че са хора, които живеят доста пищно, само че има някои от тях, които са си построили име и пласират продукцията си. Животът там е по-лесен – не е наложително човек да изкарва доста пари, с цел да живее добре, описа в „ Хоризонт до обед “Дорейд Ал Хафид.

Изложбата може да бъде забелязана до 30 ноември в Dar&Noor, „ Дар за горене “.  

Още можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР