В Сочи започнаха разговорите между руския президент Владимир Путин и

...
В Сочи започнаха разговорите между руския президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Путин към президента Радев: Имаме повече възможности от това, което сме постигнали


В Сочи започнаха диалозите сред съветския президент Владимир Путин и българския държавен глава Румен Радев. В началото на срещата съветският президент приветства Радев с добре пристигнал и акцентира, че отбелязването на 140 години от Освобождението на България, вследствие на Руско-турската освободителна война е една от най-важните дати в общата история на двете страни.

" С това двустранните ни връзки не се лимитират. Има доста неща, които ни свързват. На 24 май ние ще отбележим Деня на славянската книжовност. През есента в България ще има дни на културата в Русия. Засега няма да жегвам стопански въпроси. Ще отбележа единствено, че предходната година видяхме растеж на двустранната търговия, това ни зарадва, само че имаме повече благоприятни условия от това, което сме постигнали. След няколко дни ще приемем премиера на България и с него ще продължим разговора ", съобщи съветският президент.

От своя страна Румен Радев поздрави Путин с преизбирането му за президент за четвърти път и му пожела сполучлив мандат. Българският президент акцентира, че задачата на визитата му е възобновяване на политическия разговор на най-високо равнище след дългогодишно спиране:

" Аз очаквам през днешния ден в действителност да създадем един стратегически обзор на нашите двустранни връзки, с цел да установяваме освен мощните обичаи и големият капацитет, който имаме, само че и да създадем нуждата от действителни дейности. Имаме доста ползи взаимни и в региона на търговията, и на стопанската система, на енергетиката, както казахме, на образованието и културата. Затова ще се веселя през днешния ден на един прям и изчерпателен разговор, който да даде основа и позитивен подтик на нашите държавни управления да работят в тази тенденция ".

От съветска страна в срещата вземат участие министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров, министърът на енергетиката Александър Новак, както и заместник-външният министър Александър Грушко. От българска страна на срещата са началникът на кабинета на Радев, основният секретар на Президентството, както и секретарят по външна политика.

По-рано организация ТАСС заяви, че българското министерство на енергетиката би трябвало да показа до края на юни на съветската страна разнообразни разновидности за потребление на създаденото съветско съоръжение за АЕЦ " Белене ", в това число за рестартиране на плана. В известието, представено от Българска телеграфна агенция, се прецизира, че това е посочено в документи, които ще се разискват по време на днешната среща сред президентите на България и Русия в Сочи.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР