В служебно време забранявам употребата на алкохол, наркотични вещества, техни

...
В служебно време забранявам употребата на алкохол, наркотични вещества, техни
Коментари Харесай

ЗАЩО?! Военният министър забрани дрогата и алкохола в поделенията

В служебно време не разрешавам използването на алкохол, наркотични субстанции, техни аналози или други упойващи субстанции от военнослужещите от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, в това число по време на занятия, тренировки, учения, задачи и интервенции. Такава заповед, с голям брой разяснения, издаде военният министър в служебното държавно управление Димитър Стоянов, по неразбираеми аргументи към този момент, в знойния 12 август, оповестена едвам нощес на страницата на ведомството.

Досегашната дясна ръка на президента Румен Радев - основен секретар на " Дондуков " 2 забрани на военнослужещите и възбраната на продажба на алкохол във всички столове, бюфети и други пространства за питиета във всички военни формирования.

При определяне на нарушаване на възбраната от заповедта, военнослужещият да се отстранява от военна работа при изискванията и по реда на Закона за защитата и Въоръжените сили. А при положение, че армеец се яви в нетрезво положение, ще бъде уволняван.

Когато се откри, че при осъществяване на служебните си отговорности военнослужещият е използвал алкохол или е под въздействието на наркотично или друго упойващо вещество, също ще се постанова дисциплинарно наказване.

Стоянов забрани и ръководството на МПС-та на МО под въздействието на пиячка и дрога. Лимитът е 0,5 промила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР