В случая с Румен Порожанов има сериозни основания за оставка.

...
В случая с Румен Порожанов има сериозни основания за оставка.
Коментари Харесай

Валери Симеонов пита защо и Ангелкова не е като Порожанов

В случая с Румен Порожанов има съществени учредения за оставка. Това съобщи водачът на НФСБ и претендент за евродепутат Валери Симеонов.
Според Симеонов, още на Коалиционен съвет е ставало на въпрос, че имало опити за директен лобизъм – да вземем за пример за програмата за доставка на мляко и плодове за учебните заведения, където били наложени три компании, доближени до земеделското министерство. " И в този момент там се въртят голям брой корупционни схеми ", уверен е Симеонов, който посочи на въпрос дали ще подаде сигнал, че когато има информация и обстоятелства, подава сигнали до способените органи.
В по-големия % оставките са под напън на улицата и боязън да се пази персоналният рейтинг на премиера, сподели още водачът на НФСБ и някогашен вицепремиер, който също подаде оставка поради гафа си с майките на деца с увреждания.
Що се отнася до министерството на туризма, пред Нова телевизия Симеонов го съпостави със земеделското министерство като " равнище на корупционните схеми " и съобщи, че има „ пробутване на доближени хора за концесионери ". " България се намира при започване на 90-те години на туризма ”, акцентира политикът, който повтори, че нямал персонална борба с Николина Ангелкова.
Не е наказуемо на каква цена ще си купиш апартамент, само че другите си подадоха оставките, тя – не. " Явно е доста близка до сърцето на управлението ", сподели Симеонов и допусна, че до момента в който има ГЕРБ, Ангелкова ще е министър.
На въпрос дали е задоволително единствено да си подадеш оставката при скандал като " Апартаментгейт ", отговорът на Симеонов е, че си има закони и в случай че има учредения, би трябвало да има следващи дейности. А по адрес на президента Симеонов смята, че той насочва " просташки подмятания по адрес на ръководството ", само че пък имало известно съображение Радев да споделя, че с държавни средства Бойко Борисов прави предизборна акция . " Да носи печени агнета на служащите по автомагистралите – ясно е ", живописно разказа нещата някогашният вицепремиер.
Европейските избори
Същевременно Симеонов не видя неизбежна връзка сред европейските избори и парламентарните, " минимум тъй като " на евроизборите дали своят вот 30% от хората, на тези за Народно заседание – 50%. " Въпрос е на пари " , многозначително сподели Симеонов и дали го е боязън, че след европейските избори НФСБ може да олекне в обединението поради по-добър резултат от Вътрешна македонска революционна организация. Той добави и, че единствено след 3 седмици резултатите от изборите за Екологичен потенциал ще бъдат забравени и даже ще е забравено кой е отишъл в Европейския парламент (ЕП).
Симеонов акцентира, че в случай че влезе в Екологичен потенциал, ще работи по казуса с неналичието на осведоменост. И даде образци – Истанбулската спогодба е от 2011 година, а пакет " Мобилност " е образуван още преди Емнюел Макрон да стане президент на Франция. Къде бяха нашите евродепутати, с цел да слагат тези въпроси, попита някогашният вицепремиер. Беше даден и образец по какъв начин още няма отговор от Европейска комисия дали има или няма противозаконна държавна помощ за така наречен американски централи ( " Марица Изток 1 " и " Марица Изток 3 " ) – може да има напън по такива тематики, както и за % на съфинансиране по европроекти. Освен това, трябвало да има оценка на влияние на всяко европейско решение, а нямало и интерес към районната политика в Европа, към децентрализацията.
Абсолютна неистина и популизъм е, че може да се вдигне минималната работна заплата, уверени са Симеонов и сътрудниците му.
Блиц въпроси
На Симеонов бяха заложени поредност от блиц въпроси – главно да довърши някакво изказване. Той отговори на тях по този начин – най-хубавият континент за живеене е Европа, обичаният му политик е Захари Стоянов, като Симеонов не отговори в действителност на въпроса, тъй като той беше " обичан жив български политик ". Освен това – като най-лошо свое качество той уточни доверчивостта, а за най-хубаво качество отговорът беше " доста ". Последната отмора на Симеонов била на Черно море, която съчетал почивката с инспекциите по заведенията. Според Сименов е парадокс да се приказва за размера на минималната работна заплата, само че трябвало да е „ от порядъка на 300 лв. ”, а самият него на месец изцяло го удовлетворявали 1000 лв., като към този момент бил казвал неведнъж какъв брой пари печели. А като съперник в конкуренцията за евродепутат, който харесва, той уточни Ангел Джамбазки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР