В случая с Националната агенция за приходите (НАП) жертвите плащат

...
В случая с Националната агенция за приходите (НАП) жертвите плащат
Коментари Харесай

Нинова: Горанов или шефката на НАП да платят 5-милионната глоба

" В случая с Националната организация за приходите (НАП) жертвите заплащат за закононарушението, осъществено по отношение на тях ", възмути се водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка решението на Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) да санкции данъчната организация с 5.1 млн. лева поради хакерската офанзива против база данните ѝ, при която изтекоха персоналните данни на над 5 млн. души.

Глобата ще бъде поета от данъкоплатците.

Нинова показа, че в случай че беше на мястото на ръководещите, щеше да заведе регресни искове към виновните чиновници на Национална агенция за приходите. Подобно нещо до момента не е правено от страната, без значение коя партия ръководи.

" Изглежда с заплащането на санкцията казусът ще завърши. Ярък образец за неправда. Бюджетът на Национална агенция за приходите се образува от налозите, които всички внасяме. Засегнатите българи ще платят от джоба си 5.1 млн. за това, че данните им станаха обществени ", сподели Нинова и добави, че в тази обстановка държавното управление просто ще трансферира " сумата от едно перо на бюджета в друго ".

По мотив думите на ръководителя на КЗЛД Венцислав Караджов, че санкцията цели " да не се повтаря това държание ", Нинова сподели: " Считайте, че осъдени няма да има, политическа отговорност също ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР