В случая 1 е равно на 0. Всяко намаляване на

...
В случая 1 е равно на 0. Всяко намаляване на
Коментари Харесай

ДПС следвало дивия популизъм на ГЕРБ

" В случая 1 е равно на 0. Всяко понижаване на парите за партиите под 11 лева значи, че партиите няма да могат да извършват функционалностите си, няма да могат да провеждат предизборни акции, няма да могат да устоят структурите си. Затова ще подкрепим 0 - с цел да последваме дивия популизъм на вносителите (вносителите от ГЕРБ - бел. ред.). " Това разяснява пред bTV заместник-председателят на Движение за права и свободи и депутат Хамид Хамид.

По думите му намаляването на партийните дотации на 1 лев значи политическите сили да станат подвластни от олигарсите и бизнеса.

Хамид е на мнение, че на гласоподавателите не е обяснено за какво дотациите са нужни на партиите и защо се харчат парите, което било и повода на референдума през 2016 година хората да поддържат предлагането за понижаване на дотациите.

" Най-голямото перо на всяка партия е медийното наличие. От това понижаване най-вече ще бъдат наранени медиите ", уточни Хамид и добави, че депутатите не се опасяват от понижаване на заплатите, а от наличие на олигарси в партиите.

Според депутата фиксирането на дотациите на 11 лв. за глас в действителност е изяснило финансирането на политическите сили у нас.

" Целия Европейски съюз и Европа, без Швейцария - страната финансира партиите. Другият модел е американският с 0 лв., само че при регламентирани и тествани пари с дарения от физически и юридически лица ", сподели още Хамид.

На въпрос за какво депутатът Делян Пеевски се вижда по-често в Народното събрание в последно време Хамид изясни, че Пеевски работил, без значение дали посещава Народно събрание. По думите му Пеевски идва по-често през последните седмици, тъй като по този начин се наложило поради Програмата за ускорено и догонващо развиване на България на Движение за права и свободи.

" Искаме да стартираме да предлагаме тази Програма на останалите партии, да я трансформираме в съответни законопроекти и господин Пеевски е деен участник в екипа, естествено е да е Народното събрание. Той има голям принос към Програмата ", сподели още зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Според Хамид Хамид предлагането на Движение за права и свободи за понижаване на ДДС-то върху хляба и медикаментите не е популистско, тъй като от партията оповестили предлагането си след изборите.

" Ние търсим механизми, които да подсигуряват, че това понижаване ще се отрази на джоба на потребителя, а не на компаниите търговци, по тази причина вършим съвещания с браншовите организации ", добави депутатът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР