В случай на започването на конфликт, руската армия бързо ще

В случай на започването на конфликт, руската армия бързо ще ...

Руските танкове ще смажат Европа.В случай на започването на конфликт, руската армия бързо ще се справи със силите на НАТО в Европа, съобщи „Дейли Стар“, цитиран от факти.бг.

Анализът е направен от експерта Петри Мякеля, който има експертиза в използваните в Русия и Скандинавия техники за водене на война. Според него руската танкова армия има сериозно превъзходство пред танковете на НАТО в Европа.

Той припомня, че в много от страните в НАТО са правени съкращения на военните бюджети, поради което те разполагат с ограничени модели танкове или само с по един модел. В същото време руските военни разполагат с голямо разнообразие от тежка военна техника. Поради тази причина и той прогнозира бърза победа за Русия при избухването на евентуална война в Европа.

„Руската тактика се заключава в концентрацията на огромна сила по основното направление и ще бъде трудно за сравнително малките танкови армии на Запада да се противопоставят на това”, коментира експертът.

Той заявява, че руските танкове разполагат с по-голям огневи потенциал, като при война по-напредналите западни танкове биха попаднали под ударите на числено превъзхождащите ги руски части. При такъв сценарий Западът няма шанс за победа.

Експертът призова за бързо модернизиране на западните армии в Европа. Според него Западът осъзнава нуждата от модернизиране на военните.

Източник: marica.bg