В случай на наводнение не трябва да влизаме в подлези,

...
В случай на наводнение не трябва да влизаме в подлези,
Коментари Харесай

Пожарникар с ценни съвети какво да правим при наводнение в града

В случай на наводняване не би трябвало да влизаме в подлези, да използваме метрото или да пием вода от чешмата. Това сподели гл. инсп. Стефан Стефанов от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на брифинг по отношение на прогнозата за усложнена метеорологична конюнктура, съобщи „ Фокус “.
„ За да запазим живота и здравето си като жители, би трябвало да вземем редица ограничения преди, по време и след наводняване. Конкретните правила при положение на наводняване, които би трябвало да се съблюдават, са оповестени в интернет страницата на Министерство на вътрешните работи, в тази на ГДПБЗН, както и на pojarna.com ", добави Стефанов.
По думите ѝ хората не би трябвало да изпадат в суматоха, а да преценяват обстановката по този начин, че да се окажат на безвредно за тях място. Те не би трябвало да се пробват да избавят транспортни средства, би трябвало да е изключено електрозахранването, както и да бъдат обезпечени пакети от суха храна и питейна вода.
„ Трябва да сме си подготвили и документи и да имаме контакти с родственици и близки и тъкмо избран проект със фамилията по какъв начин да действаме. Ако се намираме в социална постройка, би трябвало да съблюдаваме напътствията на хората, които там се грижат за нашата сигурност, и да не изпадаме в суматоха “, изясни той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР