В случай на наводнение не трябва да влизаме в подлези,

...
В случай на наводнение не трябва да влизаме в подлези,
Коментари Харесай

При наводнение не трябва да пием вода от чешмата

В случай на наводняване не би трябвало да влизаме в подлези, да използваме метрото или да пием вода от чешмата.

Това сподели гл. инсп. Стефан Стефанов от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на брифинг по отношение на прогнозата за усложнена метеорологична конюнктура.

„ За да запазим живота и здравето си като жители, би трябвало да вземем редица ограничения преди, по време и след наводняване.

Хората би трябвало да знаят, че не би трябвало да изпадат в суматоха, а да преценяват обстановката по този начин, че да се окажат на безвредно за тях място.

Те не би трябвало да се пробват да избавят транспортни средства, би трябвало да е изключено електрозахранването, както и да бъдат обезпечени пакети от суха храна и питейна вода “ , сподели още гл. инсп. Стефанов и уточни, че не би трябвало и да използваме водата от чешмата, тъй като има вид тя да бъде нечиста.

Порой заля София, наводнени са подлези и метростанции

Поройни дъждове в Дупница унищожиха цяла улица (ВИДЕО)

Поройният дъжд наводни и Западна България

Конкретните правила при положение на наводняване, които би трябвало да се съблюдават, са оповестени в интернет страницата на Министерство на вътрешните работи, в тази на ГДПБЗН, както и на pojarna.com .

„ Трябва да сме си подготвили и документи и да имаме контакти с родственици и близки и тъкмо избран проект със фамилията по какъв начин да действаме. Ако се намираме в социална постройка, би трябвало да съблюдаваме напътствията на хората, които там се грижат за нашата сигурност, и да не изпадаме в суматоха “, изясни той.

Заради предстоящите превалявания сме пуснали инструкции до всички сътрудници в страната да бъдат в подготвеност за бърза реакция. Това сподели шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.

Порой заля София, наводнени са подлези и метростанции

Столичният кмет: естествена е ситуацията след проливните дъждове

„ Колегите от Национален институт по метеорология и хидрология предвиждат, че динамичната конюнктура ще продължи и през идващите дни. Това наложи да пуснем инструкции до сътрудниците от общините за спомагателни превантивни ограничения, свързани с наблюдаване на сектори от реките, шахти, активизиране на доброволческия състав и други Пуснахме инструкции до структурите на Министерство на вътрешните работи, с които още един път обръщаме внимание, че тяхната подготвеност би трябвало да остане на високо равнище, тъй че в оптимално къс период да се притечем на помощ, в случай че е належащо. Пуснахме инструкции и до структурите на БЧК. Не чакаме нищо по-различно от досегашната конюнктура – т.е. това, което беше до момента, ще се резервира и през уикенда “, изясни той.

"София ми е Венеция " и още бисери от Facebook

Гл. ком. Николов уточни, че първите сигнали, на които екипите реагират, са за обектите, за които има информация за бедстващи жители.

„ На второ място, това са огромните публични здания – ведомства, учебни заведения и други Организацията е направена по този начин, че дружно с доброволните формирования и общините ще обърнем внимание на всеки случай “, разяснява той.

Климатолог: Градушки ще има до края на месеца

Гл. ком. Николов добави, че за през днешния ден специфични писма са изпратени за Видин, Монтана, Ловеч, Враца, където се чакат по-интензивни превалявания.

„ За събота прогнозата за интензивни превалявания е за по-голямата част от страната като се изключи местата, където кодът е зелен. Ако стартира натоварен дъжд съпроводен с градушка, тези шахти, които обичайно основават проблеми, ще бъдат следени. Така че бързо да се отстранява листната маса и водата да бъде поемана от шахтата, с цел да не остава на улицата. Нашите доброволни отряди са подготвени тъкмо с такива дейности да подкрепят нашата активност. В случай на нужда даже и тези сътрудници, които са в отпуск, ще дойдат на работа “, изясни гл. ком. Николов.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР