В случай, че шофьор има отчетен над 0,5 алкохол на

...
В случай, че шофьор има отчетен над 0,5 алкохол на
Коментари Харесай

До всички шофьори! Ако полицай с дрегер ви спре, задължително трябва да знаете това! Ето какви права имате…

В случай, че водач има регистриран над 0,5 алкохол на естествения дрегер, могат да изискат да ползват кръвен тест или стационарен дрегер. Стационарният дрегер повтаря кръвната проба, т.е е прецизен. Това заяви представителят на Асоциацията на потърпевшите от произшествия Любка Маринова в утринния блок на Българска национална телевизия.

“Шофьорът или полицаят може да изискат такава проба при следните обстановки – тестът е некачествена или невалидна, когато физическото положение на водача не разрешава тест със настоящия дрегер, когато индивидът не приема цифрите на естествения дрегер или когато имат проблем със съсирването на кръвта”, разкри Маринова.

“Новите уреди към този момент са във всички области като измененията са от 1 юли. Новият дрегер засича и опиати, Напоследък се случва по този начин, че дрогираните водачи са повече от пияните. Между 3-5 % са тежките произшествия, през миналата година, причинени от пияни шофьори”, сподели още тя. “Полицаят, който ви е спрял не е същият човек, който ви прави тестът със стационарния дрегер.

Измерва се два пъти, като най-после се счита приблизително аритметично”.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР