В случай, че още не сте планирали ваканцията си, ето

...
В случай, че още не сте планирали ваканцията си, ето
Коментари Харесай

5 ползи от къпането в морето

В случай, че още не сте възнамерявали ваканцията си, ето няколко положителни аргументи да отидете на море това лято. Това са петте изгоди от къпането в морето.

1. Състоянието на кожата ви ще се усъвършенства

Морската вода е богата на минерали (магнезий, натрий, калций, хлорид и сулфати), които работят като естествена козметика за нашата кожа. Хората с проблеми като псориазис и екзема ще бъдат изключително задоволени от резултата.
Също по този начин магнезият в морската вода успокоява нервната система и понижава вероятността от кожни обриви, свързани със напрежението.

2. Състоянието на имунната ви система ще се усъвършенства

Ако се потопите в студена вода, естествено в началото ще ви стане студено. Това не е безусловно неприятно нещо, стига да се затоплите бързо след излизане от морето. Редовното потапяне в студена вода оказва помощ за контролиране на защитните функционалности на организма и също по този начин спомага за понижаване на риска от сърдечни болести.

Микроелементите и микроорганизмите, открити в морската вода, имат антибактериални свойства и затова могат да работят като естествени антибиотици. Те се всмукват от кожата и по този метод спомагат за възстановяване на здравето.

3. Психичното здраве и благосъстоянието ви ще се подобрят

Може би главните преимущества от къпането в морето са свързани с психологичното здраве.
Известно е, че хидротерапията, която нормално оказва помощ на хората с хронична болежка в ставите и артрит, понижава равнищата на тревога и меланхолия. Изследванията също по този начин демонстрират, че водната терапия може да помогне за увеличение на производството на бета-ендорфини (молекули, които способстват за благосъстоянието).

Тези, които постоянно плуват, са по-малко склонни да посетят експерт по психологично здраве.

Проучване на Swim England във връзка Световния ден за психологично здраве откри, че 43% от хората, които постоянно плуват, се усещат по-щастливи, 26% са по-мотивирани да извършват ежедневни задания, до момента в който на 15% животът им наподобява по-лесно управляем.

Доказано е, че при прекарването на време измежду природата понижава равнищата на стрес и понижава риска от меланхолия и други психологични болести, тъй че плуването в морето вместо в басейн е превъзходен метод да помогнете както на тялото, по този начин и на мозъка си.
Богата на магнезий морска вода също отпуска мускулите и предизвиква дълбокия сън.

4. Състоянието ви ще се усъвършенства, в случай че страдате от дихателни проблеми

Тъй като морската вода е солена, тя е потребна за хората с проблеми със синусите, защото обезпечава облекчение посредством отмиване на слузта от тях.

5. Ще ви помогне да отслабнете

В тялото ни има два разнообразни типа мазнини - кафява и бяла. Проучванията демонстрират, че по-малкото количество кафява лой може да се задейства от студена вода.
Кафявите мазнини освен затоплят, само че и покачват телесната температура, бързо изгарят калории и оказват помощ за намаляване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР