В случай че не сте забелязали, в момента сме разгара

...
В случай че не сте забелязали, в момента сме разгара
Коментари Харесай

Този GIF обяснява за по-малко от 10 секунди защо трябва да си стоим у дома

В случай че не сте забелязали, сега сме разгара на международна пандемия. Специалисти от целия свят работят извънредно старателно, с цел да се преборят с рецесията, която е напът да се утежни в доста страни.

Видеа и фотоси от целия свят демонстрират по какъв начин медицински сестри, лекари, пациенти и италиански кметове умоляват хората да взимат нещата по-насериозно и да оказват помощ като могат.

Всеки един от нас може да направи нещо. И то е доста просто. Да поддържа физическа отдалеченост от хората към себе си.

„ Ако хвана елементарния грип, ще заразя приблизително 1,3, 1,4 души. Впоследствие тези 1,3, 1,4 души могат да го предадат на идващите. Когато тази обстановка се случи 10 пъти, ще съм виновен за заразяването на 14 души с грип - коментира проф. Хю Монтгомъри. – Коронавирусът е доста, доста инфектиран. Всеки един заразява минимум трима. Това не звучи кой знае какъв брой по-различно от елементарния грип, само че всеки един от тези трима ще го съобщи на още трима. Когато това се случи на 10 пласта, ще съм виновен за заразяването на 59 хиляди души “.

Трудно е човек да осмисли мащабите на разпространяването. Трудно е да си помислим даже, че когато излезем на открито, можем евентуално да заразим съвсем 60 000 души. И някои от тях могат да починат.

За благополучие, този необикновен GIF, основан от Тоби Морис, изяснява за какво общественото разграничаване е толкоз значимо. При това за по-малко от 10 секунди.

Други хора също сътвориха образни пояснения, които да подчертаят какъв брой значимо е общественото разграничаване.

Останете си у дома, спасете човешки живот!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР