В случай, че „Фолксваген“ се откаже от Турция, няма да

...
В случай, че „Фолксваген“ се откаже от Турция, няма да
Коментари Харесай

Извънредна новина за завода на "Фолксваген" и Турция

В случай, че „ Фолксваген “ се откаже от Турция, няма да строи нов цех, се споделя в известие на концерна, представено от ДПА. България се смяташе за другия главен кандидат за градеж на завода.

„ Фолксваген “ още веднъж отсрочва решението си дали да построи новия си цех край Измир в Турция. „ С този въпрос ще се занимаем най-рано през февруари “, се споделя в известието на концерна във Волфсбург.

Първоначално решението трябваше да се вземе през есента, само че военната интервенция на Турция в Северна Сирия стана причина немският тръст да го отсрочи.

„ Фолксваген “, чийто акционер е и районното държавно управление в провинция Долна Саксония, бе остро подложен на критика, че с инвестицията от над един милиард евро ще подкрепи турската стопанска система и властническия режим на президента Ердоган.

Ако „ Фолксваген “ се откаже от проектите си в Турция, ще обнови действителен цех в Източна Европа. Според специалисти става въпрос за завода в Братислава, където ще се създават два от моделите на най-големия производител на коли в Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР