В словото си пред двете камари на парламента, губернатори, министри

...
В словото си пред двете камари на парламента, губернатори, министри
Коментари Харесай

Конституционната реформа на Путин може да се окаже преврат*

В словото си пред двете камари на Народното събрание, губернатори, министри и други представители на ръководещата класа в Русия Владимир Путин разгласи конституционна промяна. Някои адвокати като Елена Лукянова към този момент я нарекоха даже парламентарен прелом.

Малцина се съмняват, че ще бъдат признати всички оферти на настоящия президент. При все че съгласно него самия следва някакво гласоподаване (не и референдум, както се разбра), посредством което да бъдат одобрени от жителите на страната.

" Конституционната промяна " на процедура ще унищожи, да вземем за пример, остатъците от самостоятелност на Върховния и на Конституционния съд, тъй като Съветът на Федерацията ще може да уволнява техните членове. Самата горна камара на Народното събрание пък ще утвърждава кандидатурите за силови шефове, препоръчани от президента. А Държавната дума в действителност ще образува държавното управление. И в Конституцията ще бъде вписан нов орган - Държавен съвет - с неопределени към този момент компетенции.

След като бе оповестена фактическа смяна в държавното устройство на Русия, която да я трансформира в парламентарно-президентска република, министър-председателят Дмитрий Медведев стремглаво подаде оставка.

Някои даже допуснаха, че надали не в символ на митинг. Колегите му сякаш даже не го очаквали.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР