В словото си пред депутатите кандидатът за премиер посочи, че

...
В словото си пред депутатите кандидатът за премиер посочи, че
Коментари Харесай

Денков: Приемането на безкрайно закъснения бюджет е първия ни приоритет

В словото си пред депутатите претендентът за министър председател уточни, че с ГЕРБ-СДС са си сложили задача да пресечен дългата поредност от безплодни избори и да сложат завършек на политическото безвремие. И посочи, че оферират експертиза и храброст да взимат тежки решения и да носят отговорност за тях.
Прочетете още
" Положихме оптимални старания, с цел да не вървим за 6 следващи избори. Бяха направени доста взаимни отстъпки и от двете страни, с цел да се обезпечи непоклатимост и вероятност за страната. Направихме го, тъй като има потребност от постоянно държавно управление и да придвижим България към европейско развиване ", съобщи акад. Денков.

Като съществена задача той посочи приемането на безкрайно закъснения бюджет, от който зависят заплати, пенсии и пари за поправки на пътища, учебни заведения и други Без съответен бюджет идващите месеци може да за извънредно тежки, акцентира Денков. И посочи, че са наложителни промени в конституцията, които да оздравят правосъдната система и да върнат чувството за правдивост. 

" Това е идея, разчитаме на необятна парламентарна и социална поддръжка ", сподели Денков. Той добави, че тежката обстановка е родила хрумвания, неизползвани в България, само че работещи в други страни. Денков съобщи, че с ГЕРБ-СДС ще ръководят най-малко 18 месеца. " Надяваме се и 4 години. Договорихме се кабинетът да бъде управителен от министър председател и вицепремиер, които да разменят постовете си след 9 месеца ", уточни Денков.

Като цели той още веднъж уточни незабавното приемане на постоянен бюджет с до 3% недостиг при опазване на обществените заплащания и без нарастване на налозите, влизане в Шенген и еврозоната, работа със обществените сътрудници с фокус върху просвета и нововъведения, приемането на комплекс от антикорупционни ограничения, усилване на контрола по границата поради засиления мигрантски напън. Ще има и огромна осведомителна акция, която да опровергае дезинформацията за въвеждането на еврозоната.

Ще има действителен надзор в битката с нелоялните търговски практики, продължаваме на политиката за преустановяване на енергийния монопол на външни снабдители на сила, а българското земеделие ще е народен приоритет - посредством целеви дотации за дребни и междинни производители.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР