В Словакия са регистрирани нови 31 случая с коронавирус за

...
В Словакия са регистрирани нови 31 случая с коронавирус за
Коментари Харесай

В Словакия и Чехия е регистриран ръст на новите случаи на денонощна база

В Словакия са регистрирани нови 31 случая с ковид за изтеклото денонощие, което е най-големият брой за последните два месеца и половина. Това заяви през днешния ден словашкото национално радио, представено от ТАСС.

Според известието на здравното министерство инфекцията проникнала от чужбина след отварянето на границите за туристи от страни от Европейски Съюз, в частност от Чехия. Епидемиологичната обстановка в Словакия е под надзор и към този момент няма втора вълна на болестта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нови 9 инфектирани с ковид в Словения за денонощието

Досега в 5,5-милионната страна са били регистрирани 1798 случая с ковид, от които 28 индивида са умряли и 1475 са се възстановили. На проби са били подложени 221 494 души.

През вчерашния ден в прилежаща Чехия са били открити 119 нови случая, над два пъти повече от предния ден, разгласи министерството на опазването на здравето. С тях броят на дейните случаи в този момент възлиза на 4 424, в това число 133 приети в болница.

Най-сериозно е ситуацията в североизточния Моравско-Силезийски край (бивш Остравски край), където новите позитивни проби са 77. За на следващия ден е планувано изключително съвещание на чешкия парламент, отдадено на обстановката в Моравско-Силезийски край.

260 нови инфектирани с ковид в Чехия за последното денонощие

В Чехия с 10,7 млн. население са били регистрирани общо 12 685 случая с ковид, от които 351 индивида са умряли от Ковид-19, а 7910 са били излекувани.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР