В Словакия лидерът на партията Smer-SD Роберт Фицо, който многократно

...
В Словакия лидерът на партията Smer-SD Роберт Фицо, който многократно
Коментари Харесай

Фицо иска да е премиер и външен министър на Словакия

В Словакия водачът на партията Smer-SD Роберт Фицо, който неведнъж се застъпваше за преустановяване на помощта за Украйна и разпространяваше съветски тези за войната, може да стане освен министър председател. Фицо към момента не е намерил претендент за поста на началник на Министерството на външните и европейските въпроси, тъй че краткотрайно ще заеме този пост.

Това заяви организация SITA. Отбелязва се, че съдружните сътрудници на Роберт Фицо (Словашката национална партия и " Глас " ) към този момент са подали свои претенденти за управителни постове в министерствата. В същото време спечелилият в изборите към момента не е показал своите претенденти .

Фицо отбелязва, че ще организира договаряния за претендентите за министри с президента на Словакия Зузана Чапатова.

На 15 октомври партията на проруския политик Роберт Фицо подписа съдружно съглашение с партиите " Глас " и Словашка национална партия. Представители на СНП ще оглавят Министерството на околната среда, културата и новото министерство на спорта и туризма .

Кандидатите от Smer-SD ще получат длъжностите министър-председател, министър на защитата, превоза, финансите, външните работи, правораздаването и земеделието.
 Фицо подписва за нов кабинет в Словакия
Фицо подписва за нов кабинет в Словакия

СМЕР-ССД ще подпишат съдружно съглашение за сформиране на ново държавно управление в понеделник

В същото време партия " Глас " ще получи позициите на ръководители на министерствата на вътрешните работи, стопанската система, труда, информатизацията, образованието, опазването на здравето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР