В сложната икономическа и политическа ситуация в страната, българските зрители

...
В сложната икономическа и политическа ситуация в страната, българските зрители
Коментари Харесай

NOVA продължава да бъде най-гледаната българска телевизия

В комплицираната икономическа и политическа обстановка в страната, българските фенове в дейна възраст още веднъж гласоподаваха най-високо доверие на NOVA. И през юли медията е водач на телевизионния пазар, отличавайки се като най-гледан и желан източник на информация и забавление измежду дейното население (18-49 г.). Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България сочат доста по-голям аудиторен дял от втората по гледаемост телевизия, както среднодневно, по този начин и в праймтайм слота. NOVA е предпочетена от към една четвърт от 18-49 годишните, избрали да са пред екраните, което е над 20% преимущество спрямо бТВ.
 
 NOVA

В месеца на ежедневни митинги и значими политически събития в страната, данните сочат изрично желание на феновете в дейна възраст към новините и настоящите излъчвания на NOVA. Средният аудиторен дял на новинарските излъчвания през юли е над 30%, до момента в който втората по гледаемост телевизия притегля със 17% по-малко фенове от същата целева група. Всяка от четирите новинарски излъчвания на NOVA е с по-висок аудиторен дял по отношение на съответните по времеви диапазон конкурентни излъчвания на бТВ. Сутрешните осведомителни блокове „ Здравей, България “ и Събуди се “, както и публицистичното предаване „ Неделята на NOVA “, означават преимущество от към 10% в аудиторния дял по отношение на сходните по род излъчвания на бТВ.
 
 NOVA

Праймтайм развлекателното наличие на NOVA в летния интервал (предаванията „ Семейни войни “ и „ Черешката на тортата “, както и хитовите серийни филми „ Магнум “, „ Хавай 5-0 “, „ ФБР “ и „ Специален отряд “) също показват изрично превъзходство по отношение на наличието на бТВ по същото време. NOVA е на първите осем от общо девет заемани позиции в класацията на 10-те най-гледани излъчвания от феновете в дейна възраст през юли.

През месец юли изрично се отличават и спортните канали на Нова Броудкастинг Груп. Срещата за Купата на България сред ЦСКА София и Локомотив Пловдив, излъчена по DIEMA SPORT, е най-гледаното спортно събитие от феновете (Всички 4+) в България през юли. Сред най-гледаните спортни излъчвания са и футболните срещи: ЦСКА София - Лудогорец Разград, Левски София - Славия (София), Локомотив Пловдив - ЦСКА София, Лудогорец Разград - Левски София. В класацията на най-гледаните спортни канали предаванията на DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и NOVA SPORT заемат първите 47 позиции. С рестарта на спортните събития след пандемията, посредством телевизионния ефир и онлайн платформата PLAY DIEMA EXTRA, Нова Броудкастинг Груп продължава да предлага на почитателите най-актуалното и разнообразно спортно наличие от България и света.
 
 NOVA

Тематичните канали на Нова Броудкастинг Груп имат безапелационно показване по отношение на каналите на конкурентната група. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България демонстрират преимущество от 32% среднодневно и 46% в праймтайм измежду феновете (Всички 4+) в България. За осма поредна година акцията „ Великият понеделник “ дава опция на феновете сами да изберат кой филм да гледат в понеделник вечер, а аудиторният дял на KINO NOVA по отношение на bTV cinema по същото време е със 73% по-голям от началото на акцията, както измежду 18-49 годишните, по този начин и измежду всички фенове (Всички 4+) в България.
 
 NOVA

През миналия месец NOVA получи поредност оценки. Нова Броудкастинг Груп бе отличена за поддръжката и стартирането на редица акции в помощ на битката с пандемията COVID-19 на премиите „ Компания на годината “ в категорията „ Медиите и обществените дела “. NOVA е обичана марка и желана телевизия за четвърта поредна година в класацията „ My Love Marks “ и печели доверието и високата оценка на феновете, а безапелационният избор на потребителите измежду уеб медиите е nova.bg.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР