В Сливенско се запазва големият интерес към неквалифицирани работници -

...
В Сливенско се запазва големият интерес към неквалифицирани работници -
Коментари Харесай

В Сливенско се запазва големият интерес към неквалифицирани работници

В Сливенско се резервира огромният интерес към неквалифицирани служащи - общи служащи, носачи, куриери и други Това оповестиха от регионалната администрация, където са били показани резултатите от изследване за потребностите на работодателите от работна мощ. В изследването, провело се от началото на август до 20 септември от Агенцията по заетостта, са взели участие 102-ма работодатели от региона.

Общо 70.2 % от интервюираните са декларирали, че срещат усложнения при намирането на работна мощ. Работодателите са показали, че през идващите 12 месеца компаниите имат желание да наемат експерти с подготовка по специалностите "електротехник ", "социален помощник ", "работник в хранително-вкусовата индустрия ", "сервитьор-барман ", както и експерти с специалности, изискващи дееспособност: учители, педагогичен експерти, водачи, мотокаристи, електро- и строителни инженери.

През идващите 3 - 5 години ще се търсят висшисти със компетентност по електротехника, електроника и автоматика и други

Представители на работодателските организации са споделили, че макар обезпечаваното дуално образование в професионалните гимназии, завършващите не проявявали интерес към предлаганите им работни места по добитата компетентност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР