В сливенския квартал Надежда стотици роми вдигнаха див купон в

...
В сливенския квартал Надежда стотици роми вдигнаха див купон в
Коментари Харесай

Вижте коронавирус-купона в сливенския квартал Надежда

В сливенския квартал " Надежда " стотици роми подвигнаха див ваучър в събота вечерта, сигнализираха възмутени жители на града, които описват, че музиката се е чувала чак в центъра.   Причината за празненствата не е била персонален празник, а наложените изключителни ограничения поради разпространяването на ковид в страната. Въпреки апелите да останем по домовете си, за ромите от квартала изолацията се оказала скучно начинание и доста мъчно за осъществяване, по тази причина решили да разнообразят сивото си всекидневие и да се социализират като си подреден ваучър.

Възмутени сливналии от неспазването на ограниченията против ковид от страна на жителите на ромския квартал, чиито подстъпи се охраняват от полиция, подадоха сигнал на 112 и до шефа на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Изпратено е било и видеото, оповестено в обществената мрежа.

Скоро по-късно полицията се е намесила и разтурила веселбата.

Случаи на нарушение ограниченията, въведени с изключителното състояние, са открити от полицията в Сливен в дните 20-23 март, потвърдиха и от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Трима души са арестувани за 24 часа, формирани са досъдебни производства.

На 21 март, към 21,00 часа, екипи на сектор „ Надежда “, са разпръснали група лица, които макар възбраната са се събрали на едно място и са нарушавали нощната тишина със мощна музика. Три малолетни и три пълнолетни лица, са отведени в РУ-Сливен.

Три момчета на 19, 20 и 21 години са оставени в ареста за 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за нарушени ограничения, издадени срещу разпространяването или появяването на заразна болест. За същото нарушаване на 22 март е формирано досъдебно произвеждане след определяне на повече лица пред заведение за бързи закуски в град Сливен.   

В РУ-Сливен са формирани едно бързо и две досъдебни производства за нарушение на карантината. Полицейските чиновници са открили двама мъже и една жена от град Сливен, че не извършил задължението да не напущат дома си или мястото за настаняване, в което са показали, че ще обитават за посочения в предписанието период, като действието е осъществено по време на изключително състояние. Образуваните производства са под надзора на Районна прокуратура-Сливен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР