В Сливенска област се запазва общата тенденция за страната и

...
В Сливенска област се запазва общата тенденция за страната и
Коментари Харесай

COVID-19 уби 70-годишен мъж в Сливенско

В Сливенска област се резервира общата наклонност за страната и през последното денонощие, оповестиха от Областната администрация.

Излекуваните поданици на региона са 69 при 29 новодиагностицирани с COVID-19 лица. Положителните резултати са регистрирани при съвсем еднакъв на брой направени PCR и бързи проби, оповестиха от Областния спешен щаб.

Сред заболелите има доктор, здравна сестра и санитарка от разнообразни болнични заведения и лидер на кола за спешна помощ от незабавната помощ. Двама са се заразили в фамилни огнища като контактни на по-рано открити случаи, прецизираха от РЗИ.

За страдание, умря 70-годишен пациент с COVID-19 и съпътстващи болести. Областният спешен щаб изрича съболезнования на фамилията и околните.

Към момента дейните случаи на болестта са 529, като 390 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са поданици на 68 или близо две трети от обитаемоте места в региона.



Под домашна карантина за осъществяване на лекуване под наблюдението на персоналните лекари или в изолираност като контактни лица са 752 души.

Областният спешен щаб припомня, че макар по-благоприятните данни, рискът от разпространяване на ковид към момента съществува. Носенето на защитни маски, физическата отдалеченост, честото миене на ръцете и постоянната стерилизация потвърдено лимитират инфектирането.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР