В Сливенска област до момента са били умъртвени доброволно 5281

...
В Сливенска област до момента са били умъртвени доброволно 5281
Коментари Харесай

В Сливенска област са били умъртвени доброволно 5281 прасета

В Сливенска област досега са били умъртвени непринудено 5281 свине в 46 от общо 74 обитаеми места в 20-километровите зони на промишлените свинеферми. Тези данни е изнесъл през днешния ден шефът на ОДБХ доктор Пламен Пенчев на съвещание на регионалната епизоотична комисия, оповестиха от регионалната администрация.

Предстоят инспекции в 66 обекта от вида "заден двор ", където е траяло развъждането на общо 269 домашни прасета, и са издадени наставления за осъществяване на разпоредените инструкции. От община Сливен стартират инспекции във вилните зони на града, с цел да се откри броят на домашните свине, които се отглеждат там.

Регионалната дирекция по горите /РДГ/ е построила в горските площи 25 селективни клопката за улов на диви свине. Предстои основаването на още 11.

Областното пътно ръководство продължава дезинфекцията на местата за боклук, като обработката се прави веднъж седмично към основните пътища и два пъти - край автомагистрала "Тракия ".

ОД на Министерство на вътрешните работи прави инспекции, свързани с контрола против нерегламентираното превозване на месо и незаконното развъждане на свине, като до момента съществени нарушавания не са открити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР