В следващото денонощие над България ще бъде облачно и с

...
В следващото денонощие над България ще бъде облачно и с
Коментари Харесай

Облачно с валежи: В планинските проходи ще има условия за виелици

В идващото денонощие над България ще бъде облачно и с превалявания, в източната половина от страната - обилни. Това заяви от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от „ Фокус “.

Снимка: Ладислав Цветков

Още през нощта във високите полета на Западна България, в Дунавската низина и Лудогорието дъждът ще минава в сняг. Утре в Източна България преваляванията ще са от влажен сняг.

В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи - ще има условия за виелици и навявания. В южната половина от страната ще бъде по-топло и преваляванията ще са най-вече от дъжд.

Минималните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°, а оптималните ще са сред 0° и 5°. Привечер от запад преваляванията ще стопират.

В планините ще бъде облачно и с превалявания от сняг, обилни в Родопите и централните региони на Стара планина. По северните скатове на планините ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към нулата, на 2000 метра към минус 3°.

Във вторник преваляванията на всички места ще спрат, към обяд - и по Черноморието, където дъждът също ще премине в сняг. Облачността ще се раздира и в доста региони ще понижава.

В сряда вятърът ще отслабне, в обособени региони и ще стихне. Сутрешните температури ще се намалят още, в регионите в Северна България, където снежната завивка ще се задържи, до към минус 10°, в останалата част от страната ще бъдат сред минус 7° и минус 2°. Дневните температури ще са сред 0° и 5°, в обособени региони на Северна България - и малко под нулата.

В четвъртък от юг-югозапад над страната ще стартира да се придвижва топъл въздух. Сутрешните ще са ниски - сред минус 8° и минус 3°, дневните - най-вече сред 2° и 7°.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР